Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PENTING: PENGISIAN DATA ONLINE PROGRAM HIKMAH UPSR & IBNU SINA SPM DI PORTAL YPJ
oleh : En. Zool Hilman Bin Haironi, Penolong PPD Sains Kemasyarakatan
pada 02 Aug 2013

Perkara di atas adalah dirujuk.

2.     Perhatian kepada semua sekolah rendah yang terlibat dengan Program Hikmah UPSR dan sekolah menengah yang terlibat dengan Ibnu Sina SPM untuk muat turun senarai semak yang disediakan.

3.     Semua penyelaras diminta untuk memeriksa status pengisian bagi sekolah masing-masing.Jika sekolah yang belum lengkap diminta untuk melengkapkan pengisian secara online di Portal Rasmi Yayasan Pelajaran Johor selewat-lewatnya pada 22 Ogos 2013 (Khamis) untuk pemantauan pihak YPJ.

4.     Tindakan dan kerjasama dari pihak penyelaras sekolah yang terlibat amat diharapkan.Sebarang masalah sila hubungi terus pegawai YPJ  En Sazwan di talian 01128607394 @ 0177060639 atau Pn Aisyah Abu Bakar  di talian 0127734634.Sekian terima kasih.

SENARAI SEMAK PROGRAM HIKMAH UPSR DAN IBNU SINA (503)

Tindakan : Pengetua/ Guru Besar/ Penyelaras Hikmah Sekolah berkenaan