Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

kamisah
KURSUS KEPIMPINAN TERAGIH DAERAH PASIR GUDANG
oleh : Cik Noryati Binti Samid, Pembantu Tadbir (P/O) Keurusetiaan
pada 20 Aug 2013

Semua Pengetua / Guru Besar SK/SJKC/SJKT

Sekolah-sekolah Daerah Pasir Gudang

Tuan

KURSUS KEPIMPINAN TERAGIH DAERAH PASIR GUDANG

Adalah dengan hormatnya perkara diatas dirujuk.

2.  Kursus tersebut akan diadakan seperti ketetapan berikut :-

Tarikh : i) 26 - 27 Ogos 2013 ( Isnin & Selasa )  -  KEHADIRAN GURU BESAR

ii) 28 - 29 Ogos 2013 ( Rabu & Khamis ) - KEHADIRAN PENGETUA

Masa  : 7.30pg ( Pendaftaran ) - 5.00ptg

Tempat : Dewan Perdana, SK Megah Ria.

Pengerusi : i) Tn Hj Nasuha Bin Paiman ( Pengetua SMK Dato Penggawa Timur )

ii) En Isa Bin Abu ( Guru Besar SK Taman Puteri Wangsa )

3.  Sila Muat Turun maklumat yang telah dilampirkan.  Bahan kursus akan diedarkan semasa kursus berlangsung.  Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan/puan.

Sekian. terima kasih.

Maklumat Guru Besar (332)
Maklumat Pengetua (231)

Tindakan : Pengetua & Guru Besar