Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

Laporan maklumat Penerima APC Tahun 2012
oleh : Cik Noryati Binti Samid, Pembantu Tadbir (P/O) Keurusetiaan
pada 10 Apr 2013

Ketua Pembantu Tadbir / Pembantu Tadbir Perkhidmatan

Melalui

Pengetua / Guru Besar

Sekolah-sekolah Daerah Pasir Gudang

LAPORAN MAKLUMAT PENERIMA APC TAHUN 2012

2. Mohon kerjasama sekolah untuk menyenaraikan maklumat / nama penerima APC tahun 2012 mengikut Lampiran A yang disertakan, berserta satu salinan kad pengenalan yang disahkan.

3. Sila hantar kepada Cik Noryati binti Samid, Unit Pentadbiran AM, dengan KADAR SEGERA, sebelum jam 12.00 tengahari pada 11 April 2013 ( Khamis ).

4. Sila muatturun LAMPIRAN A-maklumat penerima APC.

5. Sekian, terima kasih.

Lampiran A-maklumat penerima APC (829)

Tindakan : Ketua Pembantu Tadbir atau Pembantu Tadbir Perkhidmatan