Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

mohdhafidz
PENGISIAN DATA KEPERLUAN SEKOLAH ePERLU UNTUK SESI 2012
oleh : En. Muhd Shakirin Bin Muhd Shah, Penolong PPD Menengah (Murid)
pada 23 Aug 2011

Mesyuarat Jawatankuasa Penggal Persekolahan 2012 bertarikh 05/08/2011 di BPSH, KPM memutuskan bahawa semua sekolah di Malaysia perlu mengemaskini data e-Perlu secara online.

Pengemaskinian perlu dibuat:

a) mulai 15/08/2011 - 09/09/2011.

b) capaian : www.moe.gov.my/datakeperluansekolah, atau

www.moe.gov.my/bpsh (dan klik ikon ePerlu)

Sila masukkan maklumat di bawah untuk proses kemaskini.

ID Pengguna : kodsekolah (tanpa jarak)

Kata laluan : sekolah

*Untuk memudahkan urusan, jangan sesekali mengubah kata laluan sekolah tuan-tuan.

Untuk makluman tuan manual pengguna Sistem ePerlu seperti dalam lampiran. Status pengisian akan dibentangkan semasa perhimpunan bulanan PPD Pasir Gudang pada 25 Ogos 2011 (Khamis).

Sebarang masalah untuk sekolah menengah boleh menghubungi En Muhd Shakirin Bin Muhd Shah PPD Menengah PPDPG di talian 019-7557066 & untuk sekolah rendah cik Noradida bt Holid di talian 019-7283952.

Sekian untuk makluman & tindakan tuan

ePERLU (1117)

Tindakan : PENGETUA & GURU BESAR