Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

oleh : Cik Norsafinaz Binti Mohd Yunus, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 26 Sep 2013

SEGERA : PENGGUNAAN BORANG-BORANG BAGI URUSAN KENAIKAN PANGKAT SECARA TIME-BASED BERASASKAN KECEMERLANGAN (TBBK) BAGI PPPS YANG MEMPUNYAI PENGALAMAN SEBAGAI PPP LEPASAN DIPLOMA DI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA (KPM) JULAI HINGGA DISEMBER 2013.

Tuan,

Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk.

2.         Bersama ini disertakan Surat Kementerian Pendidikan Malaysia bil.KP(PP)0017/18/6/30 Jld.3(11) bertarikh 26 Ogos 2013 untuk dirujuk dan mendapatkan keterangan lanjut serta borang-borang yang berkaitan. Sehubungan dengan itu, bagi sekolah yang terlibat dengan urusan tersebut diminta mengemukakan maklumat yang berkaitan.

Sekian, terima kasih.

SURAT KPM (0)