Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

karman
JBC1030
zarina
SEGERA : KAJIAN PELAKSANAAN KURIKULUM STANDARD SEKOLAH RENDAH (KSSR) DALAM TALIAN
oleh : Pn. Rokiah binti Mohd Yunos, Pembantu Am Pejabat
pada 30 Nov 2012

Dengan hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.         Adalah dimaklumkan bahawa Bahagian Pembangunan Kurikulum (BPK) sedang menjalankan Kajian pelaksanaan KSSR di sekolah rendah di seluruh negara bertujuan mendapatkan maklumat tentang pelaksanaan KSSR dari segi pemahaman pentadbir dan guru serta pelaksanaan pengajaran dan pembelajaran.

Kajian dalam talian ini melibatkan instrumen soal selidik untuk di jawab oleh pentadbir sekolah dan semua guru yang mengajar semua mata pelajaran KSSR Tahun 1 dan tahun 2 di setiap sekolah rendah. Tarikh akhir untuk menjawab soal selidik adalah pada 30hb Januari 2013.

Terdapat 2 borang berasingan untuk pentadbir dan guru.

Borang soal selidik untuk pentadbir boleh diakses melalui http://www.moe.gov.my/bpk/kajian/kssr-pentadbir

Borang soal selidik untuk guru boleh diakses melalui: http://www.moe.gov.my/bpk/kajian/kssr-guru

Sebarang pertanyaan sila hubungi En. Amiruddin bin Abd Manaf , JPNJ (019-7672532) atau En. Mohamad Yusoff bin Zainal Abidin Pen. PPD Sains dan Matematik Rendah PPD Pasir Gudang di talian 012-7486028.

Sekian terima kasih.

Tindakan : Guru Besar