Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

BENGKEL PENGGUBALAN SOALAN PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM (KIMIA) DAERAH PASIR GUDANG 2012
oleh : Pn. Rokiah binti Mohd Yunos, Pembantu Am Pejabat
pada 27 Jul 2012

Perkara di atas adalah dirujuk.

2.         Sehubungan dengan itu, dimaklumkan Bengkel Penggubalan Soalan Peperiksaan Percubaan Spm (Kimia) Daerah Pasir Gudang 2012 akan diadakan mengikut ketetapan berikut :

Tarikh  : 30 Julai (Isnin), 1 & 2 Ogos 2012 (Rabu & Khamis)

Masa     : 12.00 tengah hari – 4.00 petang

Tempat  : Bilik Mesyuarat Taman Mount Austin

3          Mohon pihak sekolah membenarkan guru-guru yang terlibat hadir dalam menjayakan bengkel penggubalan soalan peperiksaan tersebut. Kerjasama daripada pihak tuan amat kami hargai.

Sebarang pertanyaan sila hubungi En. Ahmad bin Ali, Pen. PPD Sains dan Matematik Pejabat Pelajaran Daerah Pasir Gudang di talian 019-7844523.

Sekian terima kasih.

Lampiran guru kimia (287)

Tindakan : Pengetua