Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PERINGATAN : MODUL KELESTARIAN LINUS NKRA LITERASI
oleh : Pn. Rokiah binti Mohd Yunos, Pembantu Am Pejabat
pada 07 Mar 2013

SK SENIBONG  SK KOPOK
SK CAHAYA BARU  SK KONGKONG LAUT
SK TG LANGSAT SK PASIR GUDANG 3
SK PERMAS JAYA 1 SK SK TMN. PERMAS JAYA 2
SK TMN. DESA JAYA SK SERI KOTA PUTERI
SK JOHOR JAYA 3 SK BANDAR SERI ALAM
SK TMN. NUSA DAMAI                      SJKC NAM HENG BARU
SKJC PEI CHIH SJKT LDG. SG. PLENTONG
SJKT LDG. ULU TIRAM SJKT LDG. MADOS

PERKARA DI ATAS ADALAH DIRUJUK.

MOHON KEPADA SEKOLAH - SEKOLAH (SDA) YANG BELUM MENGAMBIL MODUL KELESTARIAN LINUS NKRA LITERASI SILA BERTINDAK DENGAN SEGERA.

SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI EN. NAIM BIN IBRAHIM, PEGAWAI FASILINUS, PPD PASIR GUDANG DI TALIAN 013-9026655.

SEKIAN TERIMA KASIH.

Tindakan : GURU BESAR