Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

SURAT SIARAN CUTI BERGANTI SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI TAHUN 2012
oleh : En. Mohd Amir Bin Abdul Rahim, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 02 Aug 2012

SURAT SIARAN CUTI BERGANTI  SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI TAHUN 2012

Dengan segala hormatnya daripada Jabatan Pelajaran Johor rujukan JPNJ.PP(31)/100-5/3/1(43)bertarikh 02 Ogos 2012.

2.         Bersama-sama ini disertakan sesalinan surat tersebut yang jelas menerangkan maksudnya mengenai perkara di atas untuk makluman pihak.

3.         Sehubungan itu, segala permohonan Cuti Peristiwa yang telah dihantar ke PPD adalah terbatal. Pihak sekolah dipohon untuk menghantar semula permohonan Cuti Berganti kepada PPD berdasarkan surat siaran yang dilampirkan sebelum atau pada 10 Ogos 2012 (Jumaat).

4.         Kerjasama dan perhatian tuan berhubung perkara ini amatlah dihargai dan didahului dengan  ucapan terima kasih.

SURAT SIARAN CUTI BERGANTI SEMPENA AIDILFITRI 2012 (1222)

Tindakan : PENGETUA DAN GURU BESAR