Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

saleh
zoolhilman
MESYUARAT PENGURUSAN DAN AKTIVITI TKRS KALI KE 3
oleh : ,
pada 17 Jul 2012

Kepada

Guru Penasihat TKRS SK, SJKC dan SJKC Daerah Pasir Gudang

Sekretariat dan Jurulatih TKRS Daerah Pasir Gudang

Perkara di atas adalah dirujuk.

2.         Mesyuarat ini akan diadakan seperti ketetapan berikut :

Tarikh : 19 Julai 2012 (Khamis)

Masa : 2.30 petang

Tempat : Bilik Mesyuarat SK Taman Cendana

Agenda : - Ujian kenaikan pangkat koperal TKRS

- Majlis Pentauliahan Pegawai-pegawai TKRS

- Penyerahan CD modul TKRS (RM 5.00)

3.        Mohon kerjasama kepada Guru Besar untuk memberikan pelepasan kepada seorang guru penasihat TKRS, sekretariat dan jurulatih sekolah tuan untuk menghadiri mesyuarat tersebut.

4.       Sebarang pertanyaan sila hubungi Penyelia Kokurikulum En Nordin bin Rukani (019-7665401) atau Pegawai Tadbir TKRS Puan Nurul Azrin bt. Abu Zaini (016-9342534).

Harap maklum. Terima kasih.

Tindakan : GURU BESAR / GURU PENASIHAT TKRS SEKOLAH