Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PASCA UJIAN PROTIM BAHASA MELAYU DAN MATEMATIK TAHUN 4,5 DAN 6 2012
oleh : En. Mohammed Yusoff Bin Zainal Abidin, Penolong PPD Sains & Matematik (Ren)
pada 09 Aug 2012

Perkara di atas adalah dirujuk.

2.         Sila layari laman sesawang berikut : http://www.moe.gov.my/bpk untuk muat turun bahan pasca ujian PROTIM. Sila rujuk pada bahagian dokumen terkini dimuat naik untuk mata pelajaran Bahasa Melayu dan Kesusasteraan Melayu (PROTIM BM 4,5 dan 6) dan Matematik (PROTIM MT 4,5 dan 6) pada muka surat 2.

3.         Markah murid boleh dimasukkan di portal http://jpnjdata.net/ah/menu/index.html dan pilih LOGIN C PROTIM sebelum atau pada 17 Ogos 2012.

4.         Sebarang pertanyaan sila hubungi,Pen. PPD Sains dan Matematik (Rendah) Encik Mohammed Yusoff Bin Zainal Abidin ditalian 012-7486028.

Tindakan : GPK PENTADBIRAN DAN PENYELARAS PROTIM TAHUN 4,5 DAN 6 SEKOLAH RENDAH