Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

hazrul
rokiah
INSTRUMEN KAJIAN DAN PEMANTAUAN PROGRAM MBMMBI
oleh : ,
pada 23 Aug 2011

Tuan,

Dengan segala hormatnya, perkara di atas dirujuk.

2.  Sehubungan itu, pihak tuan boleh memuat turun instrumen tersebut untuk tindakan selanjutnya.

3.  Untuk makluman tuan, hanya guru Tahun 1 ( Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris) sahaja yang terlibat dalam kajian dan pemantauan MBMMBI ini. Satu rumusan keseluruhan bagi instrumen responden guru perlu disediakan dengan menggunakan borang instrumen yang sama.

4.  Bagi sekolah yang tiada dalam senarai pemantauan ini, borang instrumen perlu dihantar semula ke Unit Akademik sebelum atau selewat-lewatnya pada 25 September 2011 (Khamis).

5.  Sebarang pertanyaan sila hubungi Cik Musleha Mohd Ghozali, Pen. PPD Bahasa Melayu (Rendah) di talian 019-7894906, atau En. Baharudin Ishak, Pen. PPD Bahasa Inggeris, 019-2359918, atau En. Kumaran a/l Apala Naidu, 016-7758284.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan selanjutnya.

INSTRUMEN PEMANTAUAN MBMMBI (775)

Tindakan : GURU BESAR