Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

MESYUARAT JAWATANKUASA PENGELOLA BIL. 2 KEJOHANAN BOLA SEPAK DAN BOLING 10 PIN MSSM 2013
oleh : En. Mohd. Asri Bin A. Karim, Penyelia Sukan
pada 20 May 2013

Perkara di atas dirujuk.

2. Adalah dimaklumkan bahawa mesyuarat tersebut akan diadakan seperti berikut:

Tarikh : 21 Mei 2013 (Selasa)
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Bilik Mesyuarat Kesidang, Blok C, Jabatan Pelajaran Johor.
Pengerusi : Ketua Sektor, Sektor Pembangunan Kemanusiaan

xviii) Guru Besar SK Tanjung Puteri Resort
xix) Guru Besar SK Taman Rinting 3

Sekian, terima kasih.