Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

BORANG KEAHLIAN PERSATUAN SUKAN DAN KEBUDAYAAN PERKHIDMATAN PELAJARAN (PSKPP) JOHOR
oleh : En. Mohd. Asri Bin A. Karim, Penyelia Sukan
pada 14 Jun 2012

Adalah di maklumkan bahawa pihak Urusetia PSKPP Johor masih lagi menerima permohonan untuk menjadi ahli PSKPP Johor dari sekolah - sekolah dalam negeri Johor.

2. Sehubungan itu kepada sekolah yang ingin membuat pendaftaran keahlian, sila muat turun borang pendaftaran PSKPP Johor pada pautan yang disediakan. Borang yang telah lengkap beserta dengan bayaran pendaftaran hendaklah dihantar terus kepada Urusetia PSKPP Johor di Unit Sukan Jabatan Pelajaran Johor.

3. Bermula tahun 2012, semua pemain yang ingin mewakili pasukan daerah dan negeri mesti mesti mendaftar sebagai ahli PSKPP. Jika tidak mendaftar, pegawai / staf yang berkenaan tidak boleh mewakili pasukan daerah dan negeri.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan, terima kasih.

borang pendaftran ahli pskpp johor (1637)

Tindakan : Pengetua / Guru Besar / Pengerusi KEBIRU