Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

GARIS PANDUAN PENGELOLAAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG
oleh : En. Mohd. Asri Bin A. Karim, Penyelia Sukan
pada 13 Jan 2011

ADALAH DIMAKLUMKAN BAHAWA BAHAGIAN SUKAN, KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA TELAH MENYEDIAKAN GARIS PANDUAN PENGURUSAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG.

2. SEHUBUNGAN ITU, DIMINTA PIHAK SEKOLAH UNTUK MEMUAT TURUN GARIS PANDUAN TERSEBUT SEBAGAI PANDUAN DAN RUJUKAN PIHAK SEKOLAH DALAM PENGELOLAAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG DI SEKOLAH.

SEKIAN, TERIMA KASIH.

Garis Panduan Pengelolaan Kejohanan Balapan dan Padang (1277)

Tindakan : GPK KOKURIKULUM / SETIAUSAHA SUKAN