Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

KEM BAKAT SUKAN PRESTASI TINGGI SEKOLAH (SPTS) ZON SELATAN 2011
oleh : En. Mohd. Asri Bin A. Karim, Penyelia Sukan
pada 11 Oct 2011

Adalah dimaklumkan bahawa Kem Bakat SPTS Bola sepak, Badminton, Memanah dan Hoki (LP) akan di adakan pada 21 - 23 Oktober 2011 di Johor (Johor Bahru dan Ledang) mengikut ketetapan berikut :

i) Bola sepak : Padang SK Serom 3 dan Padang SMK Tengku Mahmud Iskandar, Ledang
ii) Memanah : Padang Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Ledang
iii) Badminton : Dewan Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Ledang
iv) Hoki (LP) : Stadium Taman Daya, Johor Bahru.

2. Sehubungan itu, Jurulatih SPTS yang terlibat diminta hadir ke sesi taklimat mengikut ketetapan berikut :

Tarikh : 12 Oktober 2011 (Rabu)
Masa : 2.30 petang
Tempat : Foyer PPD Pasir Gudang

3. Surat makluman taklimat telah difaks ke sekolah masing - masing. Sebarang pertanyaan sila hubungi Penyelia Sukan PPD Pasir Gudang, En. Mohd Asri bin A. Karim (0127235201).

Sekian, terima kasih.

Tindakan : Sekolah - sekolah Yang Berkenaan