Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

Kemaskini Data eOPERASI Sekolah Rendah
oleh : Tn. Hj. Mohamad Shar Bin Jasman, Penyelia Kanan Sekolah Rendah
pada 20 Mar 2013

Salam hormat.

Mohon tuan/puan bertindak segera menguruskan urusan eOPERASI.

Urusan berkaitan eOPERASI hendaklah dilaksanakan mengikut urutan kerja sebagaimana berikut:

1. Guru menyemak data masing-masing dan membuat perakuan kesahihan data tersebut.

2. GPK1 menyemak setiap data guru dan membuat pengesahan semakan.

3. Guru Besar membuat pengesahan data guru yang telah disemak oleh GPK1.

Tuan/puan diberikan sedikit waktu tambahan untuk menguruskan hal tersebut. Sila gunakan ruang keemasan tersebut dengan sebaik-baiknya.

Bersama ini dilampirkan Statiati kemaskini Data eOPERASI untuk rujukan tuan/puan.

Terima kasih diatas kerjasama yang diberikan.

STATISTIK eOPERASI SR (584)

Tindakan : Guru, GPK1 dan Guru Besar