Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

hjjasni
rokiah
Borang Penilaian Bulanan Kantin (Kendiri 2)
oleh : ,
pada 02 Feb 2012

GPK HEM,
SMK/SK dan SRJK

Tuan,

Borang Penilaian Kebersihan Kantin (Kendiri 2)

Berhubung dengan perkara di atas tuan/puan adalah diminta untuk menghantar borang Kendiri 2 mengikut format terbaru:

Warna Putih- Simpanan Sekolah

Warna Merah - Pejabat Kesihatan Daerah

Warna Kuning - Pejabat Pelajaran Daerah

Oleh yang demikian tuan/puan diminta menghanatar setiap bulan borang tersebut sepertimana pada tahun-tahun sebelumnya cuma pada tahun ini penghantaran borang tersebut adalah mengikut warna seperti di atas.

Warna merah perlu dihantar terus ke Pejabat Kesihatan Daearah Johor Bahru di alamat:

Pejabat Kesihatan Daerah Johor Bahru,
Jalan Abdul Samad,
80100 Johor Bahru.
No.Tel:  07-2224711
               07-2224818

Warna kuning pula perlu dihantar ke PPD. Semua sekolah yang mempunyai kantin sekolah diminta menghantar laporan tersebut pada atau sebelum 4 Haribulan setiap bulan.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan.

Terima kasih.

Tindakan : Semua GPK HEM