Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

karman
TEMA FESTIVAL NASYID KPM 2013 & PINDAAN PERATURAN FESTIVAL NASYID TERKINI
oleh : ,
pada 25 Jan 2013

MAKLUMAT PENTING ;

Semua Pengetua & Guru Besar

SMK Agama Johor Bahru

SABK Madrasah Al-Attas Al-Arabiah Johor

SMK Daerah Pasir Gudang

SK Daerah Pasir Gudang.

( u.p :  Penyelaras Dakwah/Guru Pendidikan Islam/j-QAF )

TEMA FESTIVAL NASYID SEKOLAH-SEKOLAH KPM TAHUN 2013M/1434H

Sukacita dimaklumkan bahawa Tema Festival Nasyid Sekolah-sekolah KPM bagi tahun 2013M/1434H ialah " AL-QURAN PENJANA WASATIYYAH UMMAH ".  Mohon tuan/puan dapat memaklumkan dengan kadar segera perkara ini kepada Penyelaras Dakwah/Guru-guru Pendidikan Islam untuk tindakan selanjutnya. Segala pindaan peraturan dan syarat pertandingan Festival Nasyid tahun 2012 akan digunapakai. Untuk muat turun dan makluman lanjut sila layari Portal Rasmi Unit Pendidikan Islam PPD Pasir Gudang di alamat :  http://upippdpasirgudang.blogspot.com/   .

Sebarang pertanyaan, sila hubungi Ustaz Maturidi Bin Mohamed, Penyelia Pendidikan Islam di talian 013-7799402 .

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan/puan selanjutnya.

Terima kasih.

Tindakan : PENGETUA & GURU BESAR