Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PENTING : PANGGILAN TEMUDUGA KEMASUKAN KE TINGKATAN SATU SMKA TAHUN 2013
oleh : ,
pada 21 Nov 2012

PERHATIAN DAN TINDAKAN SEGERA :

Guru Besar,

Sekolah-sekolah yang terlibat,

Daerah Pasir Gudang.

Tuan,

PANGGILAN TEMUDUGA KEMASUKAN KE TINGKATAN SATU SMKA TAHUN 2013

Dengan segala hormatnya perkara tersebut di atas adalah dirujuk.

Sehubungan itu, calon-calon sekolah tuan yang berjaya dikehendaki hadir temuduga kemasukan ke SMKA tahun 2013 seperti ketetapan berikut :

Tarikh :  24 November 2012 ( Sabtu )

Masa :  9.00 pagi

Tempat :  Sek Men Keb Agama Johor Bahru, Johor

Jln. Anggerik 21, Taman Johor Jaya, Johor

Pakaian  :  Uniform sekolah

Mohon tuan muat turun senarai nama calon sekolah tuan yang terlibat untuk rujukan dan tindakan selanjutnya.

Tuan dikehendaki hadir ke PPD untuk mengambil Surat Panggilan Temuduga di Unit Pendidikan Islam PPD Pasir Gudang pada 21 November 2012 ( Rabu ) mulai jam 9.00 pagi.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi Ustaz Maturidi Bin Mohamed di talian 013-7799402.

Terima kasih.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan selanjutnya.

Senarai Nama Calon Temuduga SMKA Johor Bahru 2013 (2560)

Tindakan : Guru Besar