Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PERTANDINGAN PENGURUSAN MUSOLLA AL-HAKIM (SURAU) PERINGKAT NEGERI 2011
oleh : ,
pada 04 Jul 2011

Pengetua dan Guru Besar

Sekolah-sekolah Daerah Pasir Gudang.

( u.p :  Penyelaras Dakwah / Penyelaras Surau )

PERTANDINGAN PENGIMARAHAN DAN PENGURUSAN MUSOLLA AL-HAKIM PERINGKAT NEGERI JOHOR TAHUN 2011

Jabatan Pelajaran Johor akan mengadakan pertandingan tersebut pada bulan September dan Oktober 2011. Sehubungan itu, mohon tuan/puan memuat turun Panduan Pengurusan Musolla Al-Hakim untuk diguna pakai sebagai garis panduan ke arah mencapai STANDARD dalam pengimarahan dan pengurusan surau sekolah tuan/puan.

Tuan/puan yang berminat menyertai pertandingan tersebut bolehlah terus menghubungi pegawai-pegawai Unit Pendidikan Islam PPD Pasir Gudang SEBELUM ATAU PADA 11 JULAI 2011 di talian yang tertera :

1)  USTAZ MAHMOOD BIN KASSIM                                :  0197599825

2)  USTAZ HAZRUL NIZAM BIN MOHMAD SAHIBEK       :  0127068786

3)  USTAZ MATURIDI BIN MOHAMED                            :  0137799402 / 0137998288

Kerjasama dan sokongan tuan/puan dalam menjayakan pertandingan ini amatlah kami hargai.

Maklumat tersebut juga boleh diperolehi melalui Portal Rasmi Unit Pendidikan Islam PPD Pasir Gudang di alamat berikut :  http://upippdpasirgudang.blogspot.com/

Sebarang pertanyaan,sila hubungi Ustaz Maturidi Bin Mohamed,Penyelia Pendidikan Islam PPD Pasir Gudang di talian 013-7799402 / 013-7998288. Syukran

Panduan Musolla Al-Hakim 2011 (474)

Tindakan : Pengetua dan Guru Besar