Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

TaklimatTuntutan Awal Bantuan Persekolahan 2012
oleh : ,
pada 28 Sep 2011

Tuan/Puan

Taklimat Tuntutan Awal Bantuan Persekolahan Tahun 2012 Bagi Sekolah-Sekolah Daerah Pasir Gudang

Dengan hormatnya perkara di atas dirujuk.

2.     Satu taklimat akan diadakan oleh Unit Kewangan, PPD Pasir Gudang mengikut ketetapan berikut:

Tarikh   : 04 Oktober 2011

Tempat : Bilik Mesyuarat SK Permas Jaya 4

Masa     :  8.00pagi      - SK, SJK(C) dan SJK(T)

:  2.30petang  - SM

3.      Pihak sekolah hanya perlu menghantar seorang wakil  Ketua Pem. Tadbir atau Pem. Tadbir dan perlu membawa Borang SR/SM dan Borang AKN.ENROLMEN/R atau M (yang Kosong). Bersama-sama ini dilampirkan Bahan Cetak Taklimat PCG 2012 dan Bahan Permohonan Tuntutan PCG 2012 untuk dimuat turun.

Sekian terima kasih.

Bahan Cetak Taklimat PCG 2012 (685)
Tuntutan Bantuan PCG Tahun 2012 (1080)

Tindakan : KPT/Pem Tadbir (KEW)