Semua Warga Pendidikan ,
Hj Mohd Saleh Bin Abd Hamid KPT Unit Kewangan PPD Pasir Guda

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. Saya Mohd Saleh Bin Abd Hamid, Ketua Pembantu Tadbir Kewangan W22 PPD Pasir Gudang (Pengasas Aplikasi PATSKOM) akan menamatkan perkhidmatan (bersara) pada 01 Feb 2015. Saya dengan rasa rendah diri menyusun sepuluh jari memohon ribuan ampun dan maaf kepada tuan/puan sekiranya ada melakukan sebarang kesalahan, kesilapan, terkasar bahasa, tingkah laku dan apa jua kekurangan sepanjang menjalankan tugas dalam perkhidmatan saya. Saya juga memohon agar tuan/puan dapat menghalalkan apa jua sumbangan yang telah diberikan samada dari segi tenaga, idea-idea, makan minum dan lain-lain dalam usaha membantu saya semasa menjalakan tugas. Begitu juga sebaliknya apa jua kesilapan & kesalahan tuan/puan terhadap diri saya,saya sedia memaafkan termasuk menghalalkan makan & minum yang telah diberikan. Akhir kata saya memohon tuan/puan dapat mendoakan agar saya sentiasa diberi kebahagian, kesihatan tubuh badan dan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh Allah swt didunia dan diakhirat. Sekian terima kasih. Wassalam."

TAKLIMAT SISTEM MAKLUMAT AKAUN SEKOLAH (SMAS)
oleh : ,
pada 09 Jun 2011

Pengetua / Guru Besar,

Taklimat Sistem Maklumat Akaun Sekolah (SMAS)

Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk.

2.   Satu taklimat akan diadakan oleh Unit Kewangan, PPD Pasir Gudang mengikut ketetapan berikut :

Tarikh : 15 dan 16 Jun 2011 (Rabu dan Khamis)

Masa : 9.00 pagi - 12.00tghr (Sesi 1)

2.30ptg - 5.30ptg (Sesi 2)

Tempat : Bilik Kuliah 2, PKG Permas Jaya

d/a SK Permas Jaya 4

3.   Sehubungan itu, tuan / puan diminta untuk mengarahkan hanya seorang Ketua Pembantu Tadbir atau Pembantu Tadbir (Kewangan) yang menguruskan Buku Tunai di sekolah tuan / puan untuk hadir ke taklimat tersebut mengikut jadual yang telah ditetapkan sepertimana di lampiran yang disertakan.

4.   Wakil tuan / puan perlu membawa bersama Buku Tunai Kerajaan, Buku Tunai Asrama (jika terlibat), Buku Subsidiari Kerajaan / Asrama, Fail Baucer Bayaran (Kerajaan / Asrama), Surat Penerimaan PCG Tahun 2011, Laptop, Extension Wayar dan Broadband (digalakkan membawa).

Sekian, terima kasih.

Jadual Taklimat SMAS (535)

Tindakan : PENGETUA/GURU BESAR/ KPT/PT (KEWANGAN)