Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

muhammad
azrinzahari
rokiah
TAKLIMAT SISTEM MAKLUMAT AKAUN SEKOLAH (SMAS)
oleh : ,
pada 09 Jun 2011

Pengetua / Guru Besar,

Taklimat Sistem Maklumat Akaun Sekolah (SMAS)

Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk.

2.   Satu taklimat akan diadakan oleh Unit Kewangan, PPD Pasir Gudang mengikut ketetapan berikut :

Tarikh : 15 dan 16 Jun 2011 (Rabu dan Khamis)

Masa : 9.00 pagi - 12.00tghr (Sesi 1)

2.30ptg - 5.30ptg (Sesi 2)

Tempat : Bilik Kuliah 2, PKG Permas Jaya

d/a SK Permas Jaya 4

3.   Sehubungan itu, tuan / puan diminta untuk mengarahkan hanya seorang Ketua Pembantu Tadbir atau Pembantu Tadbir (Kewangan) yang menguruskan Buku Tunai di sekolah tuan / puan untuk hadir ke taklimat tersebut mengikut jadual yang telah ditetapkan sepertimana di lampiran yang disertakan.

4.   Wakil tuan / puan perlu membawa bersama Buku Tunai Kerajaan, Buku Tunai Asrama (jika terlibat), Buku Subsidiari Kerajaan / Asrama, Fail Baucer Bayaran (Kerajaan / Asrama), Surat Penerimaan PCG Tahun 2011, Laptop, Extension Wayar dan Broadband (digalakkan membawa).

Sekian, terima kasih.

Jadual Taklimat SMAS (530)

Tindakan : PENGETUA/GURU BESAR/ KPT/PT (KEWANGAN)