Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

BENGKEL PATSKOM BARU 2012 SEKOLAH-SEKOLAH DAERAH PASIR GUDANG
oleh : ,
pada 29 Nov 2012

Tuan / Puan,

Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk.

2. Dimaklumkan bahawa, Unit Kewangan, PPD Pasir Gudang akan mengadakan program tersebut mengikut ketetapan berikut :

Tarikh : 26 dan 27 Disember 2012

Masa : 8.00 pagi - 5.00 petang

Tempat : PKG Permas Jaya

Tarikh Kedatangan Sekolah : Rujuk Surat Panggilan

Dokumen-Dokumen Yang Diperlukan : Rujuk Surat Panggilan

3. Bersama-sama ini dilampirkan Surat Panggilan untuk dimuat turun oleh pihak sekolah yang terlibat. Sila patuhi tarikh dan masa yang ditetapkan.

4. Sebarang pertanyaan, sila hubungi Pn. Mahani Wati / Tn. Hj Mohd. Saleh di talian 07-3881210 ext 316 / 317.

Sekian, terima kasih.

Surat Bengkel Patskom Baru Daerah PG (847)

Tindakan : Pengetua / Guru Besar, KPT / PT (kewangan) Sekolah-Sekolah Daerah Pasir Gudang