Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

KURSUS PENDEDAHAN PROGRAM LINUS 2.0 (LITERASI BAHASA INGGERIS) TAHUN 1, 2013 KEPADA JURULATIH UTAMA NEGERI
oleh : En. Kumaran A/L Apala Naidu, Penolong PPD BI (Ren)
pada 29 Mar 2013

SK SERI ALAM 2- PUNITHA A/P BANGRAIYAH

SK TAMAN PUTERI WANGSA- MOKTAR BIN SALLEH

SK SERI KOTA PUTERI- SARINA BT SAPKE @ YUSOF

Dengan segala hotmatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.   Sukacita dimaklumkan nama seperti di atas dilantik sebagai jurulatih utama negeri bagi perlaksanaan program linus 2.0 (Literasi Bahasa Inggeris). Tahniah di atas perlantikan tersebut. Sehubungan dengan itu dimaklumkan, bahawa kursus akan diadakan seperti ketetapan berikut:

Tarikh : 3-6 April 2013

Tempat : Hotel New York, Johor Bahru

Pendaftaran : 3 April (Rabu) (mulai jam 2 petang)

3.   Dilampirkan surat jpnj bersama jadual dan keperluan kursus. Sebarang pertanyaan sila hubungi En. Kumaran A/L Apala Naidu, Penolong PPD BI (Ren) di talian 016-7758284.

Sekian terima kasih.

SURAT JPNJ PROGRAM LINUS 2.0 LITERASI BI (757)

Tindakan : GURU BESAR SEKOLAH BERKENAAN