Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PROGRAM PROFESIONAL UP-SKILLING OF ENGLISH LANGUAGE TEACHERS (Pro- ELT) DAERAH PASIR GUDANG 2013
oleh : En. Kumaran A/L Apala Naidu, Penolong PPD BI (Ren)
pada 02 Feb 2013

Dengan segala hormatnya perkara diatas dan surat Jabatan Pelajaran Johor rujukan JPNJ.SPA(05)/600-3/3/3 Jld.5 bertarikh 18 Disember 2012 adalah dirujuk.

2.    Sehubungan dengan itu, tuan diminta mengarahkan guru bahasa Inggeris sekolah tuan yang terlibat untuk hadir pada hari pertama kursus mengikut ketetapan seperti berikut :

KUMPULAN TEMPAT BERKURSUS TARIKH  HARI MASA
      KUMPULAN 1 SK TMN MEGAH RIA 4/2/2013 ISNIN 2.45 PTG
       KUMPULAN 2 PKG PASIR GUDANG 5/2/2013 SELASA  2.45 PTG
       KUMPULAN 3 PKG ULU TIRAM 4/2/2013 ISNIN 2.45 PTG
       KUMPULAN 4 PKG PERMAS JAYA 7/2/2013 KHAMIS 2.45 PTG

3.    Dilampirkan senarai guru yang yang terlibat untuk mengikuti program ini bersama surat JPNJ. Sebarang pertanyaan sila hubungi Encik Baharudin Bin Ishak (019-2359918) Pen. PPD BI Men. atau Encik Kumaran A/L Apala Naidu (016-7758284) Pen. PPD BI Ren.

Sekian terima kasih.

SURAT JPNJ PRO ELT (528)
SENARAI GURU YANG TERLIBAT DAN JADUAL KURSUS PRO ELT DAERAH PASIR GUDANG 2013 (1015)

Tindakan : PENGETUA & GURU BESAR SEKOLAH BERKENAAN