Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

MUAT TURUN FAIL PLAN-J SAINS DAN MATEMATIK
oleh : ,
pada 10 Jan 2011

Guru Besar,

Sekolah Rendah Daerah Pasir Gudang.

Tuan/Puan.

MUAT TURUN FAIL PLAN-J SAINS DAN MATEMATIK SEKOLAH RENDAH

Sehubungan dengan itu mohon tuan/puan memuat turun fail tersebut untuk kegunaan Guru-guru Sains Dan Matematik Tahun 4,5 dan 6 disekolah tuan.   Sebarang pertanyaan sila hubungi En Mohammed Yusoff Bin Zainal Abidin di talian  012-7486028.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan/puan selanjutnya.

RPT DAN PLAN J MATHEMATICS YEAR 4,5,6 TAHUN 2011 (1972)
RPT DAN PLAN J SCIENCE YEAR 4,5,6 TAHUN 2011 (1955)

Tindakan : GURU BESAR DAN GURU PANITIA SAINS & MATEMATIK