Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

JBA1015
azrinzahari
don
PERINGATAN : MENGEMASKINI DATA MMI 2013
oleh : Pn. Kamisah Binti Malik, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 02 Jul 2013

MOHON  KERJASAMA SEMUA SEKOLAH  AGAR MELENGKAPKAN  DATA  DI  DALA LAMPIRAN-LAMPIRAN   SECARA ONLINE  DI LAMAN  WEB  JPNJ  ONE STOP  DATA CENTRE  DARI   BULAN JANUARI  HINGGA JUN  2013.  SILA GUNAKAN  KATA  LALUAN KOD SEKOLAH  DAN  LENGKAPKAN  BAHAGIAN  A,B,C,D1  DAN  D2   SEBELUM  05 JULAI 2013.

TINDAKAN SEGERA TUAN/PUAN  SANGAT DIHARGAI.   SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI  ENCIK  AHMAD  BIN  ALI  DI TALIAN 019-7844523.

Tindakan : PENGETUA/GURU BESAR