Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

KEMASUKAN MARKAH KERJA KURSUS UPSR DAN PMR 2012
oleh : ,
pada 15 Aug 2012

Assalammualaikum Salam Sejahtera dan Salam 1Malaysia

Tuan Pengetua,

Tuan Guru Besar,

Sekolah Menengah dan Rendah,

Daerah Pasir Gudang.

Tuan,

LANJUTAN TARIKH KEMASUKAN MARKAH KERJA KURSUS UPSR DAN PMR 2012

Sukacita dimaklumkan bahawa tarikh kemasukan markah kerja kursus bagi PMR dan UPSR telah dilanjutkan kepada 31 Ogos 2012.

2. Sehubungan itu, tuan diminta memaklumkan kepada Setiausaha Peperiksaan Awam UPSR dan PMR untuk akur dengan tarikh yang telah ditetapkan.

3. Bagi melancarkan urusan kemasukan markah kerja kursus ini, setiausaha peperiksaan awam bolehlah mencetak label meja terlebih dahulu.

Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan.

Terima kasih.

Tindakan : SU PEPERIKSAAN AWAM PMR DAN UPSR