Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PENGEMASKINIAN DATA E-OPERASI SEKOLAH MENENGAH
oleh : En. Mohd Irwan Bin Idris, Penolong PPD KGSK, GSTT & GG
pada 15 Jul 2013

Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk.

2.    Untuk makluman, semua Sekolah Menengah diminta untuk mengemaskini semua data guru, Anggota Kumpuan Pelaksana (AKP), kelas, enrolmen dan penawaran subjek elektif bermula 15 Julai sehingga 31 Julai 2013. Selain itu, semua guru dan AKP perlu menggunakan ID masing-masing untuk membuat pengesahan sebelum semua maklumat disahkan oleh Pengetua. Sila rujuk lampiran untuk maklumat lanjut.

3.    Bersama ini dipanjangkan Surat dari BPSH, Kementerian Pelajaran Malaysia yang bertarikh 11 Julai 2013 untuk makluman dan tindakan lanjut. Diharapkan semua sekolah dapat mematuhi proses kerja dan tarikh dalam lampiran 4(rujuk lampiran).

4.    Sebarang pertanyaan dan permasalahan, sila hubungi En. Mohd Irwan Bin Idris di talian [013-9740002]. Terima kasih diucapkan kepada  Pen. Kanan Pentadbiran dan Guru Data yang telah banyak memberi kerjasama.

Sekian untuk makluman dan tindakan.

Surat dan Lampiran Pengemaskinian Data E-Operasi Julai 2013 (363)

Tindakan : GPK PENTADBIRAN DAN GURU DATA SEKOLAH MENENGAH