Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PINDAAN TARIKH BENGKEL e-PROFILE SISTEM PENGURUSAN LATIHAN GURU (SPLG)
oleh : En. Hussin Bin Hamidon, Penolong PPD Pengurusan Kualiti
pada 02 Oct 2012

PINDAAN TARIKH BENGKEL APLIKASI e-PROFILE SISTEM PENGURUSAN LATIHAN GURU DALAM PERKHIDMATAN (SPLG)

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah di rujuk.

Sehubungan itu, bengkel di atas yang sepatutnya di adakan pada 2 dan 3 September 2012 ditunda kepada ketetapan seperti berikut :-

Tarikh                   :               4 Oktober 2012 (Khamis)

Masa                     :               10.00 pagi  - 12.30 tengah hari (Sekolah Rendah)

2.30 petang - 5.00 petang (Sekolah Menengah)

Tempat                 :               PKG Permas Jaya

Alatan                   :               Sila bawa Laptop, Broadband dan Extension wire untuk tujuan hands-on.

(Jamuan makan tengah hari disediakan)

Sebarang pertanyaan, sila hubungi En. Hussin Bin Hamidon, pemangku Penolong PPD Pembangunan Profesional di talian 07-3881210 sambungan 212. Segala kesulitan amat dikesali.

Sekian untuk makluman dan tindakan. Terima kasih.

Tindakan : SU LDP