Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

daud
PENTING : Edaran Dokumen Kualiti SPSK Keluaran 3 | Pindaan 00 Tahun 2012
oleh : En. Hussin Bin Hamidon, Penolong PPD Pengurusan Kualiti
pada 08 Mar 2012

Ruj. Kami : JPA1006.UPQ/100-6/5/6 (   )

Tarikh      : 07 MAC 2012

Pengetua/Guru Besar,

Semua Sekolah SPSK Rendah dan Menengah,

Daerah Pasir Gudang.

Tuan / Puan,

DOKUMEN KUALITI SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH KUALITI (SPSK) KELUARAN 03 : PINDAAN 00 TAHUN 2012

Dengan segala hormatnya surat daripada JPNJ.SJKQ (43)/100-6/5/6 Jld.3(37) bertarikh 01 Mac 2012 adalah berkaitan dan dirujuk.

2.             Sukacita dimaklumkan bahawa tuan / puan boleh memuat turun DOKUMEN KUALITI SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH KUALITI (SPSK) UNTUK TAHUN 2012 melalui laman web PPD Pasir Gudang dengan segera. Tuan / puan juga dikehendaki mencetak dokumen tersebut dan menggantikan ke dalam Fail Manual Kualiti sekolah yang sedia ada. Dokumen yang lama hendaklah diabaikan dan dilupuskan. Nombor siri pemegang dokumen yang  baru akan diberikan semasa diadakan "Road Show" nanti. Tarikh kuatkuasa adalah pada 19 Mac 2012.

3.             Sebarang pertanyaan, sila hubungi En Hussin Bin Hamidon, Penolong PPD Pengurusan Kualiti di talian 019-7482210 atau 07-3881210 sambungan 212.

Sekian, untuk makluman dan tindakan. Terima kasih.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

Dokumen Kualiti SPSK Keluaran 3 | Pindaan 00 2012 (1787)

Tindakan : GPK 1 SM dan Guru Besar SR