Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

Pencerapan Pembelajaran dan Pengajaran Guru 2011 : SKPM 2010
oleh : En. Hussin Bin Hamidon, Penolong PPD Pengurusan Kualiti
pada 08 Feb 2011

Untuk makluman dan tindakan segera :

Semua GPK Pentadbiran,

Sekolah-sekolah Daerah pasir Gudang.

Tuan / Puan,

PENYELARASAN PENGGUNAAN BORANG PENCERAPAN GURU : SKPM - STANDARD 4 BAGI TAHUN 2011 DAERAH PASIR GUDANG

Perkara di atas adalah dirujuk.

2.     Untuk perhatian tuan / puan, instrumen bagi pencerapan atau pemantauan pembelajaran dan pengajaran guru bagi tahun 2011 telah diselaraskan iaitu dengan menggunakan instrumen yang terdapat dalam Standard 4 - SKPM 2010. Penggunaan ini berkuatkuasa pada 01 Februari 2011 berdasarkan kepada keputusan Mesyuarat Jawatankuasa Pengurusan Kualiti Bil 1/2011 bertarikh 01 Februari 2011 di PPD batu Pahat, Johor.

3.     Sehubungan itu, tuan / puan dikehendaki memuat turun instrumen terkini daripada portal e-Penarafan atau melalui laman web PPD Pasir Gudang yang telah diubahsuai menjadi 1 muka surat sahaja bagi kemudahan tuan / puan. Sebarang pertanyaan, sila hubungi Unit Pengurusan Kualiti PPD Pasir Gudang (u.p : En Hussin Bin Hamidon) di talian 019-7482210 atau 07-3881210 sambungan 204.

Sekian untuk makluman dn tindakan.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

Instrumen Pencerapan Guru Terkini 2011 (7718)

Tindakan : GPK Pentadbiran semua sekolah daerah Pasir Gudang