Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

mohdhafidz
suhaila
JBA1015
nurulha
azrinzahari
myusoffza
sharful
RUJUKAN SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH KUALITI (PK 13 - PENGURUSAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING)
oleh : ,
pada 30 Mar 2011

SEHUBUNGAN DENGAN PERKARA DI ATAS, TUAN DIMINTA UNTUK MELAKSANAKAN PENGURUSAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING DI SEKOLAH TUAN MENGIKUT SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH KUALITI (SPSK) BAGI PENGURUSAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING (PK13) YANG TERKINI YANG TELAH DIKELUARKAN OLEH SEKTOR JAMINAN KUALITI, JABATAN PELAJARAN JOHOR BERMULA TAHUN INI.

DILAMPIRKAN BERSAMA LAMPIRAN PK 13- PENGURUSAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING (dalam bentuk zip file) UNTUK RUJUKAN PIHAK TUAN. SEKIAN, TERIMA KASIH.

PK 13 - PENGURUSAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING (0)
pk13 (1062)
PK 13 - PENGURUSAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING (1465)
PK 13 - PENGURUSAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING (1133)