Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PENGAMBILAN SIJIL LULUS DAN SIJIL KEHADIRAN KURSUS INDUKSI SISTEM SARAAN MALAYSIA (KISSM)
oleh : En. Mohd Firdaus Bin Aris,
pada 28 Mar 2011

Tuan/Puan,

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.     Sehubungan dengan itu, peserta kursus KISSM seperi di lampiran dikehendaki untuk mengambil sijil-sijil tersebut di Unit Pentadbiran (Cik Aisyah Binti Adanan) mulai 29 Mac 2011. Hanya peserta kursus dibenarkan untuk mengambil sijil sendiri. Jika diambil oleh wakil, surat kebenaran daripada peserta perlu disertakan. Ini bertujuan untuk mengelakkan berlakunya kehilangan sijil.

3.     Untuk sebarang pertanyaan mengenai perkara di atas, sila hubungi En. Mohd Firdaus Bin Aris di talian 0177143090.

Sekian, terima kasih.

Senarai Nama Sijil KISSM (1030)

Tindakan : Peserta Kursus KISSM