Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

SEGERA : PENEMPATAN GURU INTERIM SEKOLAH MENENGAH DAERAH PASIR GUDANG
oleh : En. Mohd Firdaus Bin Aris,
pada 06 Jan 2012

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.      Sehubungan dengan itu, SEMUA Guru Penolong Kanan Pentadbiran Sekolah Menengah diminta hadir ke dewan SMK Agama Johor Bahru pada 9 Januari 2012, Jam 9.30 pagi untuk menerima penempatan Guru Interim seramai 197 orang. Mohon bantuan untuk mencari tempat tinggal untuk mereka. Mereka yang menerima akan terus bertugas.

3.      Untuk sebarang pertanyaan mengenai perkara di atas sila hubungi En. Abdul Razak Bin Abdul Samad, Penolong PPD Menengah (Guru). Terima kasih.

Sekian untuk makluman dan tindakan.

Tindakan : GURU PENOLONG KANAN PENTADBIRAN SEKOLAH MENENGAH