Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

BORANG MAKLUMAT SMPK ( SISTEM MAKLUMAT PRASEKOLAH KEBANGSAAN ) TADIKA SWASTA TAHUN 2011
oleh : Pn. Fazlin Azzila Bt Omar, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 03 Mar 2011

Perkara di atas adalah di rujuk.

2.         Sukacita dimaklumkan bahawa Pihak Jabatan Pelajaran Negeri Johor (JPNJ) sedang mengemaskini Sistem Maklumat Prasekolah Kebangsaan (SMPK) untuk Prasekolah Pendidikan Swasta. Bersama-sama ini tuan/puan diminta untuk melengkapkan borang SMPK (seperti dilampiran) dan hendaklah dihantar semula kepada En. Shawal Bin Ahmad, Penyelia Pendidikan Swasta di Unit Rendah, PPD Pasir Gudang  pada atau sebelum 4 Mac 2011 (Jumaat).

3.         Tuan/puan juga boleh memuat turun borang SMPK di laman web PPD Pasir Gudang dan hantar melelui e-mail di alamat  adied_jb@yahoo.com pada atau sebelum 4 Mac 2011.

4.         Segala kerjasama dan sokongan daripada pihak tuan/puan amatlah kami hargai. Sebarang pertanyaan sila hubungi En. Shawal Bin Ahmad, Penyelia Unit Pendidikan Swasta, PPD Pasir Gudang di talian 012-7006719 atau Pejabat 07-3881210. Kerjasama tuan/puan didahului dengan ucapan terima kasih.

Sekian, untuk tindakan dan makluman pihak tuan.

BORANG SMPK (873)

Tindakan : GURU BESAR (TADIKA SWASTA)