Semua Warga Pendidikan ,
Hj Mohd Saleh Bin Abd Hamid KPT Unit Kewangan PPD Pasir Guda

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. Saya Mohd Saleh Bin Abd Hamid, Ketua Pembantu Tadbir Kewangan W22 PPD Pasir Gudang (Pengasas Aplikasi PATSKOM) akan menamatkan perkhidmatan (bersara) pada 01 Feb 2015. Saya dengan rasa rendah diri menyusun sepuluh jari memohon ribuan ampun dan maaf kepada tuan/puan sekiranya ada melakukan sebarang kesalahan, kesilapan, terkasar bahasa, tingkah laku dan apa jua kekurangan sepanjang menjalankan tugas dalam perkhidmatan saya. Saya juga memohon agar tuan/puan dapat menghalalkan apa jua sumbangan yang telah diberikan samada dari segi tenaga, idea-idea, makan minum dan lain-lain dalam usaha membantu saya semasa menjalakan tugas. Begitu juga sebaliknya apa jua kesilapan & kesalahan tuan/puan terhadap diri saya,saya sedia memaafkan termasuk menghalalkan makan & minum yang telah diberikan. Akhir kata saya memohon tuan/puan dapat mendoakan agar saya sentiasa diberi kebahagian, kesihatan tubuh badan dan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh Allah swt didunia dan diakhirat. Sekian terima kasih. Wassalam."

mohdasri
PERAKUAN KENAIKAN PANGKAT PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN LEPASAN DIPLOMA (PPPLD) GRED DGA32 KE GRED DGA34 SECARA TIME-BASED DAN DGA34 KE GRED DGA38 SECARA TIME-BASED TAHUN 2012
oleh : Pn. Fazlin Azzila Bt Omar, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 10 Apr 2012

Dengan segala hormatnya dimaklumkan saya merujuk mengenai perkara di atas. Surat Jabatan Pelajaran Johor bil JPNJ.NP(27)(S)/500-5/4/11(2) adalah dirujuk.

2.  Dimaklumkan bahawa Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM), Kementerian Pelajaran malaysia (KPM) sedang melaksanakan urusan kenaikan pangkat secara Time-Based berasakan kecemerlangan bagi Pegawai Perhidmatan Pendidikan Lepasa Diploma (PPPLD) pada tahun 2012 seperti berikut :

2.1  PPPLD yang berada di Gred DGA32 / DGA32(KUP) Time-Based / DGA32 (KUP)  Guru

Cemerlang   sekurang-kurangnya 8 tahun (telah dinaikan pangkat pada

tahun 2004 dan sebelum) ; dan

2.2   PPPLD yang berada di Gred DGA34 / *DGA34 (KUP) Guru Cemerlang sekurang-

kurang 5 tahun ( telah dinaikan pangkat pada tahun 2007 dan sebelum)

3.  Tuan/puan boleh memuat turun surat siaran dan lain-lain dokumen di portal ini. Bersama ini juga dikemukakan senarai nama PPPLD DGA32 dan Gred DGA34 yang telah dikenal pasti melalui sistem e-Operasi bagi tujuan semakan dan pengesahan. Tuan/puan juga dipohon agar mengemukakan nama-nama PPPLD yang tidak terdapat dalam senarai. (

4.  Sebarang pertanyaan dan semua perakuan hendaklah di kemukakan dan dihantar ke PPD Pasir Gudang, Unit perkhidmatan, U/P : En.Faizulnizam bin Yasir  selewat-lewatnya 13 April 2012 (Jumaat). Kerjasama dari tuan/puan adalah diharapkan supaya mematuhi tarikh tutup yang ditetapkan.

Sekian,terima kasih.

SURAN SIARAN PERAKUAN DAN DOKUMEN BERKAITAN (1001)
PPPLD DGA32 DAN DGA34 YANG LAYAK (1650)

Tindakan : PENGETUA DAN GURU BESAR