Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

SEGERA: TAKLIMAT PENGESAHAN PENGETUA BAGI PERMOHONAN KEMASUKAN SBP TINGKATAN 4 SESI 2013
oleh : Cik Erny Binti Yahaya, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 29 Oct 2012

SEHUBUNGAN DENGAN ITU, MOHON KAUNSELOR MENENGAH SEKOLAH UNTUK HADIR KE TAKLIMAT SEPERTI KETETAPAN BERIKUT;

TARIKH: 29 OKTOBER 2012 ( ISNIN )

MASA  : 2.00 PETANG

TEMPAT : BILIK MESYUARAT 1, PPD PASIR GUDANG

SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI EN MUHD SHAKIRIN BIN MUHD SHAH DI TALIAN 019 7557066. SILA BAWA LAPTOP DAN WAYAR PENYAMBUNG. SEKIAN UNTUK MAKLUMAN DAN TINDAKAN. TERIMA KASIH.

Tindakan : PENGETUA