Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PERINGATAN: KEMASUKAN MARKAH KERJA KURSUS UPSR 2013 PEKA & PAFA.
oleh : ,
pada 21 Aug 2013

Setiausaha Peperiksaan  UPSR.

Melalui:

Guru Besar

Sekolah-Sekolah Rendah ,

Daerah Pasir Gudang.

Tuan,

SISTEM KEMASUKAN MARKAH KERJA KURSUS

UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) 2013

Tuan,

Adalah dengan segala hormatnya, merujuk surat daripada KPM – Lembaga Peperiksaan No. Ruj: KP.LP.005.08.03.01JLD 7(05) & KP.LP.005.08.03.01JLD 7 (06)bertarikh 17 Julai 2013, menerangkan maksudnya.

2.       Sehubungan dengan itu, mohon kerjasama semua Setiausaha Peperiksaan  UPSR untuk memasukkan markah kerja kursus Peka & Pafa dan hendaklah disahkan oleh guru besar dengan segera.

3.      Dari semakkan,  pihak lembaga mendapati sekolah-sekolah berkenaan (rujuk lampiran) masih belum memasukkan markah kerja kursus tersebut  atau berkemungkinan ianya masih belum lagi disahkan oleh guru besar.

4.       Sebarang pertanyaan, sila hubungi En. Norazrin bin Zahari, Pen. PPD PBS di talian 019-7346971 atau En. Ahmad Jais bin Omar, Penyelia Peperiksaan ditalian 012-7506906.

Sekian, terima kasih.

Sekolah-sekolah berkenaan kerja kursus upsr peka dan pafa (230)

Tindakan : GURU BESAR, SEKOLAH-SEKOAH RENDAH DAERAH PASIR GUDANG (UP: SETIAUSAHA PEPERIKSAAN UPSR)