En. Hashim Bin Zainal ,

Pengetua dan Guru Besar

Sekolah Sekolah di daerah Pasir Gudang

Tuan / Puan

PERMOHONAN TAPISAN KESELAMATAN SECARA  ELEKTRONIK BAGI PEGAWAI DAN KAKITANGAN INSTITUSI DI BAWAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

Dengan ini dimaklumkan bahawa Pejabat Ketua Pegawai Keselamatan Negara ( CGSO) telah menaiktaraf kaedah permohonan tapisan keselamatan kepada pegawai pegawai dan kakitangan yang baru dilantik  dari kaedah manual kepada kaedah menggunakan sistem online  yang dinamakan E-Vetting.

Melalui kaedah terbaru ini, pegawai-pegawai yang  baru dilantik dan masih belum memohon tapisan keselamatan boleh menggunakan kaedah terbaru ini. Pemohon boleh mengakses laman web www.evetting.cgso.gov.my, dan mendaftar dengan mengunci masuk maklumat peribadi  mereka pada sistem tersebut dan keputusan tapisan keselamatan  boleh disemak selepas 1 bulan dari tarikh permohonan dibuat.

Bagi pemohon yang mempunyai masalah untuk mendaftar atau mengakses sistem E VETTING ini, mereka boleh menghubungi helpdesk sistem ini  di talian 03-88726137.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan puan

Tindakan : Pengetua, Guru Besar Sekolah Sekolah Daerah Pasir Gudang