ROHAIZAD BIN MOHD HANAFIAH ,
PPPD PERHUBUNGAN, PPDPG

"Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada barisan kepimpinan pendidikan daerah Pasir Gudang, warga PPD Pasir Gudang, Pengetua, Guru Besar, Guru-guru serta seluruh anggota kakitangan pelaksana di daerah Pasir Gudang atas segala kerjasama yang diberikan sepanjang saya berkhidmat di sini. Ampun dan maaf dipinta andai ada salah & silap yang dilakukan. Didoakan semoga daerah Pasir Gudang akan terus memacu kecemerlangan yang lebih gemilang di masa akan datang. Semoga berjumpa lagi. "

hansjebat
JBA1131
PERMOHONAN TAPISAN KESELAMATAN SECARA ELEKTRONIK MENGGUNAKAN SISTEM E VETTING
oleh : ,
pada 03 Oct 2011

Pengetua dan Guru Besar

Sekolah Sekolah di daerah Pasir Gudang

Tuan / Puan

PERMOHONAN TAPISAN KESELAMATAN SECARA  ELEKTRONIK BAGI PEGAWAI DAN KAKITANGAN INSTITUSI DI BAWAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

Dengan ini dimaklumkan bahawa Pejabat Ketua Pegawai Keselamatan Negara ( CGSO) telah menaiktaraf kaedah permohonan tapisan keselamatan kepada pegawai pegawai dan kakitangan yang baru dilantik  dari kaedah manual kepada kaedah menggunakan sistem online  yang dinamakan E-Vetting.

Melalui kaedah terbaru ini, pegawai-pegawai yang  baru dilantik dan masih belum memohon tapisan keselamatan boleh menggunakan kaedah terbaru ini. Pemohon boleh mengakses laman web www.evetting.cgso.gov.my, dan mendaftar dengan mengunci masuk maklumat peribadi  mereka pada sistem tersebut dan keputusan tapisan keselamatan  boleh disemak selepas 1 bulan dari tarikh permohonan dibuat.

Bagi pemohon yang mempunyai masalah untuk mendaftar atau mengakses sistem E VETTING ini, mereka boleh menghubungi helpdesk sistem ini  di talian 03-88726137.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan puan

Tindakan : Pengetua, Guru Besar Sekolah Sekolah Daerah Pasir Gudang