Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

JBC1030
SISTEM PENGURUSAN PERTUKARAN KAKITANGAN BUKAN GURU (E-TUKAR BUKAN GURU) ANTARA DAERAH
oleh : En. Mohd Azra Bin Abd Aziz, Penolong Pegawai Tadbir
pada 22 Aug 2011

PENGETUA DAN GURU BESAR,

SEMUA KAKITANGAN BUKAN GURU (ANGGOTA KAKITANGAN SOKONGAN)

SEKOLAH SEKOLAH DAERAH PASIR GUDANG

Tuan,

Merujuk kepada perkara tersebut di atas.

2.          Sukacita dimaklumkan bahawa Sistem Pengurusan Pertukaran Kakitangan Bukan Guru (e-Tukar Bukan Guru) telah memasuki fasa seterusnya iaitu melibatkan pertukaran dalam negeri(antara daerah) mulai 1 Julai 2011.

3.         Sehubungan dengan itu, tarikh akhir permohonan pertukaran antara daerah secara manual hanya akan diterima oleh Unit Perjawatan, Jabatan Pelajaran Negeri Johor sehingga 5 September 2011. Justeru itu, permohonan manual yang masih diterima selepas tarikh di atas adalah disyorkan untuk memohon semula secara atas talian melalui laman web www.moe.gov.my/etukar yang akan dibuka mulai 1 Oktober 2011.

Sekian untuk makluman,terima kasih

Tindakan : ANGGOTA KAKITANGAN SOKONGAN