Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

Instrumen Pemantauan Pengurusan Disiplin Sekolah-Sekolah Negeri Johor 2013
oleh : En. Abdul Aziz b. Awang, Penolong PPD Pembangunan Kemanusiaan
pada 20 Jan 2013

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.  Sehubungan dengan itu, kerjasama tuan dipohon agar memuat turun instrumen yang dilampirkan.

3.  Tuan diminta menggunakan instrumen ini untuk membuat pemantauan kendiri bagi memastikan pengurusan disiplin murid di sekolah tuan mematuhi piawai yang ditetapkan oleh JPN Johor.

4.  Pemantauan sebenar akan dilaksanakan ke sekolah tuan oleh PPD atau JPN dalam masa terdekat.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan.

Terima kasih.

Instrumen Pemantauan Pengurusan Disiplin Sekolah Negeri Johor 2013 (1481)

Tindakan : GPK HEM SR dan SM