Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PERINGATAN PERTAMA - senarai sekolah yang belum mengisi pengisian data secara atas talian melalui SISTEM MAKLUMAT PENGURUSAN KOKURIKULUM JPNJ
oleh : En. Asrol Faezal Bin Ahmad, Penyelia Kokurikulum
pada 24 Mar 2013

perkara di atas adalah dirujuk.

2.    merujuk kepada berita yang disiarkan pada 12 Mac 2013, mohon kerjasama semua GPK Kokurikulum dan setiausaha kokurikulum sekolah menengah dan rendah untuk memastikan data (HANTAR PENYERTAAN KEAHLIAN KOKO) yang dimohon agar dapat dilengkapkan pada atau sebelum 1 April 2013.

3.    bersama-sama ini dilampirkan senarai sekolah yang belum melengkapkan data tersebut. untuk makluman, Unit Kokurikulum JPNJ sentiasa memantau pengisian data tersebut. diharapkan sekolah yang belum mengisi data dapat mengambil tindakan segera supaya tidak dikenakan surat tunjuk sebab atas kelewatan pengisian data.

4.    sila layari laman sesawang  http://kokujpnj.com/ekokujpnj/ekokujpnj.php untuk tujuan pengisian data tersebut. sebarang pertanyaan sila hubungi En Asrol Faezal b Ahmad di talian 019-7540180

SEKIAN TERIMA KASIH.

senarai sekolah yang belum melengkapkan data e-KOKUJPNJ (1609)

Tindakan : Pengetua/ Guru Besar / GPK Kokurikulum / setiausaha Kokurikulum