Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PENYELARASAN TARIKH PERHIMPUNAN RASMI MINGGUAN SETIAP HARI ISNIN MINGGU KETIGA YANG DIKENDALIKAN OLEH UNIT BERUNIFORM
oleh : ,
pada 18 Jan 2013

Perkara di atas adalah dirujuk.

2.    Dilampirkan tarikh untuk perhimpunan mingguan yang dikendalikan oleh Unit Beruniform Sekolah setiap hari Isnin minggu ketiga.

3.    Penggiliran setiap Unit Beruniform untuk mengendalikan perhimpunan mingguan ini adalah digalakkan dan tidak hanya kepada satu Unit Beruniform sahaja. Pihak sekolah perlu memberi penekanan kepada murid terhadap pemakaian baju uniform pada setiap perhimpunan minggu ketiga.

Sekian, terima kasih.

tarikh perhimpunan mingguan (575)

Tindakan : Pengetua / Guru Besar