Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PANDUAN PENGUMPULAN SERTA FORMAT PELAPORAN DATA SARANA IBU BAPA DAN SARANA SEKOLAH DAERAH PASIR GUDANG 2013
oleh : En. Rohaizad Bin Mohd Hanafiah, Penolong PPD Perhubungan
pada 25 Jan 2013

Tuan,

Dilampirkan adalah Panduan Pengumpulan dan Pelaporan Data bagi Sarana Ibu Bapa dan Sarana Sekolah untuk rujukan lanjut pihak tuan. Rujukan juga boleh dibuat menerusi Buku Sarana Ibu Bapa dan Sarana Sekolah yang dibekalkan ketika kursus tempoh hari.

Turut dilampirkan adalah format pelaporan data (Microsoft Excell) untuk digunakan ketika pelaporan di peringkat PPD Pasir Gudang sahaja.

Tarikh penghantaran data bagi pengumpulan data bulan Januari adalah pada sebelum atau pada 6 Februari 2013.

Segala kerjasama dan perhatian tuan dalam perkara ini amatlah dihargai.

Panduan Pelaporan (1385)
Format Pelaporan (639)