Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PENGISIAN DATA CAT - I BAGI PROGRAM SUKAN PRESTASI TINGGI SEKOLAH ( SPTS )
oleh : ,
pada 08 May 2012

Perkara di atas adalah dirujuk.

2. Dengan segala hormatnya surat dari Pejabat Pengarah Pelajaran Johor bil Kami : JPNJ.SPK.SUKAN(39)/700-5/7/26(16) bertarikh 4 Mei 2012 adalah merujuk kepada surat Kementerian Pelajaran Malaysia dengan No.Rujukan KP.BS.302-01/05/001/JLD3 ( 4 ) bertarikh 6 April 2012 adalah berkaitan .

3. Sehubungan itu , dipohon jasa baik tuan/puan untuk melengkapkan Data SPTS dalam Sistem CAT - i yang boleh dimuat turun di laman sesawang http://www.moe.gov.my/bsukan. Maklumat ini perlu dihantar sebelum atau pada 14 Mei 2012 secara email kepada faizul.shaharudin@moe.gov.my atau lifetime_zul@yahoo.com.

4. Sebarang pertanyaan atau kemusykilan sila hubungi terus Encik Faizul Anuar bin Shaharudin ( Pegawai Teknikal SPTS ) , Jabatan Pelajaran Johor ditalian 019 -7501085 / 07 - 2310000.

5. Harap dalam makluman dan tindakan segera pihak tuan .

Sekian, terima kasih .

Sekolah SPTS                                    Permainan

SMK Dato Penggawa Timor                  Badminton

SMK Pasir Gudang                              Bola Sepak